Tjäna pengar på internet

Jag tror knappast det är en överdrift att påstå att de allra flesta unga idag någon gång drömt om att tjäna pengar på internet. Med Youtube, bloggar, sociala medier och så vidare har det öppnats möjligheter att tjäna pengar på andra sätt än tidigare, ofta dessutom utan några speciella resurser mer än en dator och möjligtvis en halvhyfsad kamera/smartphone.

Men hur kan man gå tillväga för att tjäna pengar online?

Bloggande

Självskrivet tips med tanke på denna sida. Brainstorma fram ett ämne du gillar, köp en domän på ett webbhotell, installera WordPress och börja skriv! Alternativt börja driv en dagboksblogg med inslag av mode, vilket det som bekant går att lyckas med också.

Youtube/Vloggande

Youtube går det att tjäna pengar. Hur det fungerar är tydligen ganska hemligt, men av vad vi förstått har man något slags “kontrakt” med Youtube (om man blivit populär bland besökarna och har många prenumeranter) som ger ett visst antal kronor per 1000 visningar.

E-sport

Nuförtiden finns det en stor industri kring professionell gaming, och blir man grym på sitt favoritspel kan det leda till stora summor. Populära spel på turneringarna runtom i världen är bland annat League of Legends, Dota 2 och Starcraft 2.

Webbshoppar

Starta en webbutik som är specialiserad på antingen skor, halloweenpumpor eller vad du nu brinner för. Hittar du en bra nisch utan alltför mycket konkurrens från etablerade sajter kan det här vara väldigt gynnsamt.

Tjäna mer pengar till ditt företag online

Google Ads

Google Ads är ett annonssystem som du säkert sett på mängder av sajter, och såklart även i Googles egna sökresultat. Innehållet i textannonser (finns även möjlighet att ha bildannonser i samma enheter) anpassas efter innehållet på sidan i övrigt. Detta gör att annonserna faktiskt kan komma till nytta för besökarna, eftersom de kan guidas vidare till relaterade webbsidor. Skapa upp Google annonser för att sälja mer av dina produkter eller tjänster.

Affiliatenätverk

Genom att bli medlem hos ett affiliatenätverk får du tillgång till ett gäng olika annonser i olika storlekar som du sedan i form av en kodsnutt kan placera lite överallt på din sajt. Utbudet hos nätverken varierar mycket och det finns ofta annonser inom flera olika nischer så att alla kan hitta något relevant. Allt ifrån de många nätverk som specialiserar sig på diverse gambling, pokerspel och casinon till de som satsar på hemelektronik och klädshoppar.