Lär dig programmera online!

Då och då publicerar vi lästips om intressanta inlägg som vi hittat på webben. Idag tänkte vi tipsa om en artikel från The Next Web som åtminstone vi kommer att bokmärka för framtida användning.

Ämnet är programmering, som blir allt viktigare och mer intressant ju långt den tekniska utvecklingen går. Inte minst tack vare alla applikationer så har det gått upp för många att lite programmeringskunskaper nog kan vara bra att ha. Under de senaste åren har det därför dykt upp mängder av bra online-kurser för ändamålet. Det kan du bland annat hitta på distansutbildningar.se.

The Next Web har listat hela 27 olika resurser som ska hjälpa dig med ditt kodande. Vissa av kurserna är för lite mer avancerade användare, men vi vågar ändå påstå att de flesta går att påbörja även som nybörjare.

Ett exempel är en gratiskurs där du får mail med lektioner hemskickade en dag i veckan. Om du, precis som vi, finner det intressant med diverse programmeringsspråk, bör du kika närmare på listan hos The Next Web. Lycka till!