4 sätt att kyla av din bärbara dator

En av de allra största fördelarna med att ha en bärbar dator/laptop är att du kan använda den överallt och inte längre är tvungen att sitta vid ett skrivbord. Problemet, som ni som har en bärbar dator hemma säkert vet, är att en bärbar dator ofta blir ohälsosamt varm på undersidan. Så om man inte vill riskera att bränna sönder sitt knä eller sin soffa, kommer här ett par alternativ för att kyla av sin bärbara dator på bästa sätt.

01 Philips Notebook Sleeve

Philip Notebook Sleeve är ett värmeavledande knäskydd som precis som namnet antyder leder bort värmen från datorn. Förutom att du slipper brännskador är den även nyttig för datorn eftersom den ordnar bättre luftgenomströmning. Hitta Philips Notebook Sleeve på philips.com.

02 Bräda

Ja, ett av de allra billigaste alternativen hade faktiskt varit att ta en vanlig bräda. Det är inte exakt vad vi tänker, men nästan. IKEA har nämligen en produkt som heter just Bräda. Den fungerar likadant som Philips variant, men till ett bättre pris. Perfekt för att kyla din laptop.

03 Laptopkylare med datorfläkt

Om du söker efter något lite mer effektivt så är en laptopkylare något för dig. Det är en platta som du lägger under din bärbara dator för att kyla den. Du kan välja att alltid ha kylplattan i knäet eller att plocka fram den när du känner att din laptop börjar bli varm. Spana in netonnet.se för deras utbud av laptopkylare.

Elgiganten.se erbjuder också laptopkylare. Ta del av bland annat Logitech Cooling Pad som är en platta som du placerar under din laptop och som sedan kyler den underifrån med hjälp av en datorfläkt. Datorfläkten i enheten drivs via en USB-port på din dator. En fläkt brukar som regel låta en del, men tack vare skårade luftkanaler påstår sig Logitech ha undkommit det problemet.