tv-serier fortsätterOm du liksom undertecknad är ett fan av tv-serier vet du antagligen att det är nu på våren som de amerikanska kanalerna bestämmer vilka tv-serier som kommer läggas ner och vilka som får fortsatt förtroende med fler säsonger.

Borta i staterna startas det nämligen upp mängder av serier varje år, något jag varit inne på tidigare, vilket såklart också innebär att flera av dem tvingas läggas ner med tiden. Tv-serier med få tittare får svårt att överleva, likaså alltför påkostade serier som helt enkelt blir för dyra i längden (typ fiaskot Terra Nova…).

Att hålla koll på vilka serier som läggs ner och vilka som inte gör det kan tyvärr vara en ganska svår uppgift. Just nu händer det nämligen extremt mycket i landet i väst, och att supersajten TV.com tidigare i veckan bestämde sig för att lägga upp en lista över alla aktiva serier och deras förmodade framtid är därför mycket lägligt.

Resultatet av detta blev en väldigt lång lista utspridd på fem sidor, som du kan läsa igenom här borta. Själv är jag nöjd så länge mina favoriter Mad Men, Breaking Bad, Spartacus, The Office (US), Dexter, Game of Thrones och The Walking Dead överlever – något de också har gjort den här gången.

tv-serier läggs ner

Så! Vill du ligga steget före dina polare som sitter och hänger framför teven, kanske till exempel för att kunna säga att Alcatraz som visas på SVT1 på söndagar riskerar nedläggning, bör du spana in listan hos TV.com. Om inte? Tja, då rekommenderar jag dig att sluta läsa det här och istället återgå till ditt serietittande Blinkar