netflixNetflix är som bekant en numera relativt populär tjänst för att streama film och tv i datorn, eller via appar på diverse olika plattformar. Jag pungar en gång i månaden ut med en knapp hundring i månaden för detta. Gillar jag tjänsten? Jadå. Mestadels tack vare Media Hint måste jag dock erkänna.

Media Hint är ett långt ifrån nytt plugin till webbläsare som det redan tipsats om hos flera av mina bloggkollegor. Använder du Chrome eller Firefox, vilket jag annars rekommenderar framför halvslöa IE, kan du installera pluginet här borta och därefter få tillgång till det amerikanska Netflix-utbudet här hemma i Sverige.

Normalt är utbuden på sådana här streamingtjänster knutna till vilken region du tittar från på grund av rättigheter. Det här löser Media Hint genom trollande med IP-adresser och Proxys, och då det svenska utbudet i ärlighetens namn är skralt på ganska många punkter innebär detta en ordentlig förbättring. Framförallt tillkommer mer aktuellt material både vad gäller serier och filmer, vilket såklart är trevligt.

Lite kul är också att Netflix själva verkar tycka att användande av plugget är helt okej (eftersom det funnits ute i mer än ett halvår). Och det kan man i och för sig förstå eftersom bland annat jag själv fortsätter betala för tjänsten tack vare det. Win-win helt enkelt.

Media Hint för både Chrome och Firefox.