Oavsett om det gäller datorspel eller konsolspel är jag övertygad om att alla håller med om att de kan vara väldigt tidskrävande. Inte på ett dåligt sätt då förstås – det är ju roligt att spela dem – men är det ett alltför tidskrävande spel (som The Elder Scrolls: Skyrim) kan till exempel hushållssysslor snabbt bli lidande…

HowLongToBeat.com en utmärkt sida där användare loggat hur långt tid de tagit på sig att klara olika spel. Genom att sortera tiderna efter om användaren bara spelat huvudstoryn, huvudstoryn plus lite extrauppdrag eller klarat allt som går att klara, får du en uppfattning av hur fylligt och tidskrävande spelet är.

Tar vi förstapersonsskjutaren Rage som exempel (bilden här nedanför) ser du att huvudstoryn tar ungefär 10 timmar att klara. Du ser också en genomsnittlig speltid där man utifrån de olika speltiderna räknat fram en medelspeltid på 12 timmar och 43 minuter. Smidigt, eller hur?

klara spel

Förutom möjligheten att se hur lång tid det tar att klara spel bjuder HowLongToBeat.com också på bonusfunktioner som recensioner, forum och diskussioner tillhörande spelen.

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att den här webbsajten har allt som en gamer kan önska sig. Eller ja, utom en snygg design förstås. I ärlighetens namn är utseendet på sajten ganska fult…