På senare tid har det dykt upp väldigt många sociala spel, multiplayerspel, för våra smartphones. Detta är en utveckling jag gillar då det ju är väldigt kul att spela mot andra istället för att bara lira själv. Rumble är ett nytt roligt spel i den här genren, som jag tycker var värt ett tips!

Till skillnad från Wordfeud där det bjöds på ett alfapet-liknande upplägg handlar Rumble om att hitta ord på en färdig spelplan fylld med bokstäver snarare än att själv lägga ut dem. Genom att dra med fingret rakt, diagonalt eller fram och tillbaka över den 4×4 bokstäver stora spelplanen gäller det att hitta så många (och så långa!) ord som möjligt på 2 minuter.

Precis som i andra sociala smartphone-spel spelar du mot andra spelare. Spelsessionerna är uppdelade i tre omgångar, och det är totalresultatet som räknas. Du kan utmana dina vänner så länge du vet deras användarnamn, alternativt slumpa fram en motståndare. Någon Facebook-koppling för att enkelt utmana dina vänner finns tyvärr inte.

På den vänstra bilden här nedanför har jag markerat ordet “talar” från höger till vänster.

ordspel rumblerumble ios

När jag först testade Rumble för några dagar sedan tyckte jag rent spontant att det var roligt men inte så mycket mer. Bara några minuter därefter var jag dock fast i det extremt beroendeframkallande upplägget.

Sedan dess har jag lirat otaliga matcher både mot randoms och vänner – och gillar det allt mer. Förutom att designen rent allmänt är väldigt trevlig med glada färger och runda former, gillar jag också det höga tempot samt att upplägget sällan känns tröttsamt. Eftersom spelplanen ändras efter varje omgång fortgår omgångarna utan att det känns repetitivt.

Så, kommer Rumble bli nya Wordfeud som alla inom några veckor kommer spela med varandra? Det är naturligtvis svårt att säga redan nu, men förutsättningarna tror jag finns där. Hur som helst är det ett väldigt roligt iPhone-spel! I dagsläget finns Rumble tyvärr bara för iOS.

Ladda ner Rumble för iOS, och läs vidare om fler sociala iPhone-spel!