En Spotify-app för iPad har länge stått högt upp på mångas önskelistor och faktum är att önskningen nyligen blev åtminstone till viss del uppfylld, i form av iPad-appen Spotable. Appen dök upp lite i skymundan häromdagen, vilket antagligen beror på att det inte är någon officiell applikation.

En fungerande app är det dock, vilket gjorde att jag genast laddade ner och testade den. Till att börja med är det absolut inget fel på utseendet om ni frågar mig, snyggt och minimalistiskt rakt igenom. En skärmdump på hur den ser ut:

spotify-app ipad

Utvecklarna bakom appen är alltså inte Spotify själva utan istället ”The Famous Software Company”. Om detta är anledningen till att ett gäng grundläggande funktioner saknas vet jag inte, men förhoppningsvis kommer iPad appen uppdateras succesivt de kommande månaderna så att fler funktioner läggs till.

De funktioner jag saknar mest från iPhone-appen är möjligheten att spela blandade låtar från en spellista (shuffel är ett måste!), att kunna spola fram och tillbaka i låtarna, redigera och skapa nya spellistor, samt att kunna lägga till låtar i sina playlists. Att stjärnmärka låtar går dock utmärkt.

I slutändan är Spotable en iPad-app som både är gratis och snygg, men som saknar en hel del funktioner. Å andra sidan fungerar det allra mest grundläggande (play, pause och sök) väldigt bra.

Är du liksom undertecknad trött på att köra iPhone-appen i uppskalat läge bör du genast ta dig en titt på Spotable, som alltså blev den första (fungerande) Spotify-appen för iPad. Bara det tycker jag är värt ett fint pris!

Vidare till App Store! Appen kräver tillgång till Premium-konto.