Glädjande nog har ett helt gäng svenska tv-kanaler valt att starta sina egna playtjänster på webben sedan några år tillbaka, där de flesta av deras program dyker upp efter tv-premiärerna. Problemet kan vara att hålla koll på vilken kanal som sänt vilket program och var dessa program sedan går att hitta.

Webb-TV.nu är en nystartad webbsida som gjort till sin uppgift att guida oss play-tittare genom djungeln av program och klipp, vilket jag tycker är ett strålande initiativ. På sajtens framsida finns massor av populära program uppradade med tillhörande bilder tillsammans med en topplista över dagens mest sedda klipp, samt ett gäng kategorier för enkel navigering.

webbtv.nu

Går du in under fliken “Topplistor” presenteras ett antal kategorier av listor, exempelvis Film & TV-serier, Nöje, Sport, Nyheter & Ekonomi och så vidare, vilket är väldigt bra om du snabbt vill få en överblick över vad som är nytt och hett bland play-kanalerna.

Ytterligare en bra funktion är att du kan stjärnmärka program som sedan läggs till under fliken “Min sida”, och sparas med hjälp av cookies. Naturligtvis kan du också registrera dig på sajten för att säkerställa att din lista alltid är sparad.

Vill du på ett enkelt sätt hålla koll på play-kanalerna och deras utbud är Webb-TV.nu en sajt du borde kasta ett öga på då och då.