Spotify är numera populärt över hela världen och för mig personligen har tjänsten helt ändrat sättet jag konsumerar musik på. Igår kväll var grundaren till musiktjänsten, Daniel Ek, på besök hos Skavlan vilket resulterade i en intressant intervju om lite allt möjligt.

Bland annat fick vi höra om hur det såg ut i den lägenhet där Spotify kodades fram, om grundarens jakt på tjejer, och annat roligt. Helt enkelt sådant som inte kommer upp i de vanliga IT-baserade intervjuerna. Dessutom fick vi en ordentlig inblick i hur Daniel Ek tänker kring sin idé och produkt.

Naturligtvis finns hela Skavlan-programmet uppladdat till SVT Play, och kommer finnas tillgängligt där i en månad framöver. Därför tycker jag att alla som är det minsta intresserade av Spotify och idén bakom tjänsten ska kika på intervjun medan det går. Daniel Ek är huvudgäst i de första 14 minuterna av programmet, och stannar därefter kvar i soffan hela programmet ut.

spotify

Programmet hittar du här borta, och gillar du film borde du också kolla på intervjun med superskådisen Ben Kingsley som börjar runt 26.15 in i klippet.