MovieStream.se är en relativt nystartad svensk sida där du kan titta på massor av filmer direkt i din webbläsare. Allt du behöver göra är att installera ett plug-in vid namn DivX Web Player vilket görs enkelt på deras webbsida, eller på adressen http://download.divx.com/player/DivXWebPlayerInstaller.exe.

Efter att du installerat detta plug-in är det bara att välja en film du vill se på Moviestream.se så börjar den spelas. Eftersom sajten bara funnits i några månader är inte utbudet jättestort ännu, men det finns redan en hel del bra filmer, bland annat helt nya som: Ice Age 3, Terminator Salvation och  Angels & Demons. Utbudet växer dessutom hela tiden.

Det är samma sak med MovieStream som med musiktjänsten Beemp3 som jag skrivit om tidigare, vilket betyder att det inte rör sig om något olagligt eftersom alla filmer du kan se bara hämtas från andra webbsidor där de redan är uppladdade. I Beemp3s fall är det förstås i stället musiken som hämtas från andra servrar, men ni förstår poängen.

Uppdatering 28/8: Moviestream ska återlansera sajten snart, tills dess är det bara ett begränsat antal som får möjlighet att använda den genom beta-testning. Lär mer i mitt inlägg Moviestream återlanserar.