Att köra operativsystemet Mac OS X i ditt Windows är något som jag tror att väldigt många Windows-användare i smyg fantiserat om någon gång. För oavsett hur mycket man älskar Microsofts operativsystem är OS X faktiskt väldigt läckert. Eller hur?

Dessvärre är det inte möjligt att knalla ner till närmsta elektronikhandel, köpa en kopia av Mountain Lion, installera os:et på din pc och därefter bara tuta och köra – det sätter drivrutiner och hårdvara stopp för. Istället krävs det en del trixande. Men med lite tålamod är det fullt möjligt att använda OS X på din Windows-dator.

Så hur ska man då gå till väga? Tja, ett alternativ som jag rekommenderar är att följa Lifehackers guide som de publicerade i tisdags. Där använder man ett kostnadsfritt Windows-verktyg vid namn VirtualBox samt en avbild av en OS X-skiva att installera operativsystemet med. Allt som allt är det faktiskt en ganska smidig process.

köra mac i windows

När du väl är färdig kommer du kunna boota upp OS X direkt från ditt Windows-skrivbord. Antingen kan du köra det i fönsterläge så att du kan använda Windows samtidigt, eller så kör du det i fullskärm för att köra OS X fullt ut. Naturligtvis kan du också öppna och köpa appar precis som om det hade varit en vanlig Mac du använder.

Vill du komma igång med att köra Mac OS X i Windows-miljö kan jag följaktligen rekommendera att du läser igenom Lifehackers guide här borta. Kika också på videon högst upp i artikeln så att du får en känsla för hur din OS X-installation kommer se ut när installationen är klar.