Smarta prylar finns det gott om, och mina favoritsajter för att hitta sådana är många. Via Feber fick jag idag tips om en produkt vid namn The Mark Brothers: Cable Labels, som jag genast fattade tycke för. I samband med detta bestämde jag mig för att lista ytterligare ett par prylar för att undvika sladdstrul.

För visst har även du alldeles för mycket kablar hemma, exempelvis bakom tv:n? Om inte ska du vara glad för det. Hur som helst är tanken med Cable Labels (som namnet antyder) att helt enkelt märka kablarna med vad de egentligen går till. Med 5-10 sladdar i samma uttag blir detta annars en ganska omöjlig uppgift. Smart!

the-mark-brothersjpg

En annan kul men egentligen onödig pryl (som jag dock nyligen inhandlade) med samma tema som den ovan, är Boris Phone Holder. Det är helt enkelt en liten figur som dels håller koll på din mobilladdare och samtidigt agerar stöd till din smartphone då den laddas.

Tidigare körde jag med Messless, men nu har Boris tagit platsen som favoritladdställ hemma hos mig.

boris-mobile-phone-holder-docker

Också Cordies Classic kvalar in bland prylarna som underlättar på ett sånt där smart sätt. Eller vad sägs om en gummipryl som håller både sig själv och dina kablar kvar på skrivbordet? Ganska stilig är den dessutom.

cordies-4

Tillhör du dem som ständigt tappar ner sladdar från skrivbordet till golvet kan du säkert, förutom ovan nämnda Cordies, få nytta av, Charging Charlie. Trogen sin plikt står han alltid vakt där du bestämmer, ständigt redo att hålla i dina allra viktigaste kablar.

Kan tyckas vara en smula onödig, men som prylfantast är det en måstepryl.

charging-charlie-cable-holder_1

Och till sist – varför ska alla USB-kablar vara just… kablar? Om alla USB-sladdar, eller varför inte alla sladdar överhuvudtaget förresten, hade haft samma form som Sling Back, hade världen varit en mycket lyckligare plats.

Att bara kunna dra in sina sladdar i en sån här manick när de inte längre behövs hade minskat mängden sladdstrul enormt mycket. Tyvärr är just modellen här nedanför (Sling Back) under utveckling i skrivande stund, men du som letar lär säkert hitta någon liknande typ av produkt. Löjligt smart men ändå väldigt enkel är den i vilket fall som helst.

sb2