bättre på att twittraTwitter växer allt mer bland oss svenskar. Förutom att tjänsten numera används flitigt i nyhets- och sportsändningar för att snabbt kunna kolla av vad tittarna tycker, har jag också fått en känsla av att allt fler Facebook-användare börjat prova på att twittra.

Det här är förstås något vi som hängt där ett tag tycker är kul. Jag har sagt det förut och det tål att sägas igen; ett socialt nätverk blir inte socialt (och därmed roligt!) förrän det finns mängder av intressanta människor där.

Förutom att använda Twitter som rent nöje genom att exempelvis hålla kontakt med vänner, följa kändisar och nyhetskällor med mera, är det också populärt att på olika sätt marknadsföra sig genom sina tweets. Nu menar jag förstås inte spam-konton som matar ut spammiga mentions innehållande länkar till diverse suspekta sajter, utan istället de som sköter saken mer… stilfullt och proffessionellt.

Själv är jag lite av en periodare på Twitter, men oavsett hur aktiv jag är för stunden brukar jag då och då försöka marknadsföra något särskilt utvalt inlägg i en tweet, vilket fått ganska bra resultat. Det här går naturligtvis att förfina väldigt mycket, vilket jag i det här blogginlägget ska rikta in mig på.

twitter

För någon dag sedan tog jag nämligen en titt i min RSS-läsare och såg att jag under de senaste månaderna stjärnmärkt ett helt gäng med Twitter-relaterade blogginlägg, varav en del var väldigt läsvärda. Här nedanför har jag följaktligen listat ett par av de bästa jag hittade:

 1. 100 Ways to Become a Twitter Power User
  Massiv lista med det mesta du behöver veta om att Twittra bra och effektivt. Neil Patel brukar skriva intressanta texter, och det här inlägget är absolut inget undantag.
 2. How to Use Twitter to Grow Your Business
  Copyblogger är en av världens absolut största och bästa bloggar om just marknadsföring så här finns en hel del bra tips att hämta.
 3. 5 Steps to Going Viral on Twitter
  Mer Copyblogger! Det här är nästan bättre än det förra blogginlägget…
 4. 26 Twitter Tips for Enhancing Your Tweets
  Flera grymma tips för att helt enkelt bli lite mer intressant på Twitter. Den här bloggposten tror jag även att icke marknadsförare kan ha stor nytta av!
 5. HOW TO: Create Custom Twitter Backgrounds
  I princip allt du behöver veta om du tänkt snickra ihop en egen bakgrund till din profil, vilket såklart hjälper dig att bli lite unik bland alla miljontals användare.
 6. The Ultimate Men with Pens Guide to Twitter
  Förutom att ha en extrems snygg och annorlunda design på sin blogg har jag alltid gillat Men with Pens eftersom de alltid tycks hitta sina egna infallsvinklar till populära ämnen. Den här bloggposten är ett bra exempel på det!
 7. How to Get More Retweet Action on Twitter
  Retweets är något vi alla gillar, eller hur? Varje gång någon gör en RT på någon av mina tweets blir jag lite extra glad, eftersom det ju visar att personen i fråga uppskattat det jag twittrat. Här får du 12 nyttiga tips för hur du lockar dina followers att retweeta dig mera.
 8. Vad är Twitter och hur använder man det?
  En visserligen över tre år gammal bloggpost men för dig som kanske inte har stenkoll på engelskan (som den här listan annars domineras av…) är den perfekt. Grundprincipen bakom hur Twitter fungerar har inte ändrats.
 9. 10 effektiva tips för att ha roligare på Twitter
  Jag avslutar listan med mitt eget blogginlägg inom ämnet, där jag helt enkelt går igenom hur du ska få roligare på Twitter. För i grunden är det ju faktiskt det som betyder mest – har du (mot förmodan) tråkigt lär du knappast orka använda tjänsten speciellt länge.

Till sist får du naturligtvis gärna kommentera här nedanför med dina bästa tips för att bli mer intressant på Twitter, och självklart också börja följa mig!