youtube-klippAtt ladda ner youtube-klipp kan ha många fördelar. En är såklart att du kan titta på de nedladdade videoklippen även när du inte har tillgång till internet, och sedan kan det såklart också vara roligt att spara ner dina favoriter på ett USB-minne för att kunna njuta av dem när du vill.

Uppdatering 26:e April 2011: För läsning om ett liknande program som i min mening fungerar bättre ska du kika på inlägget så enkelt laddar du ner Youtube-klipp som MP3

Det finns en flera program som sköter nedladdnigen åt dig, men jag fastnade för gratistjänsten Anjo.to. Många av programmen som laddar ner youtube-klipp sparar filerna i Flash-format. Efter det är du ofta tvungen att konvertera filerna till exempelvis .avi för att spela upp dem. Det här problemet har inte Anjo eftersom du redan innan nedladdningen väljer vilket format du vill spara klippet i.

Du börjar med att skriva in adressen till sidan där klippet finns i sökrutan. När du sedan valt format behöver tjänsten en liten stund för att konvertera filen. När det är klart laddar du ner klippet som ett vanligt program.

De tillgängliga formaten är följande:

  • .mp4 – det format som gäller för din PSP, iPhone eller iPod
  • .3gp – vissa mobiltelefoner har stöd för detta
  • .avi -  formatet som mediaspelaren på din dator har stöd för
  • .mov – ett format som används av Mac
  • .flv – det tidigare nämnda format som är standard hos många andra program

Och så det kanske mest intressanta:

  • .mp3 – enbart ljudet

Tänk dig att du bara måste ha en låt du lyssnat på. Du har förstås lagt till den i din spellista i Spotify men vill också ha den i din mp3-spelare. Att ladda ner den från Piratebay lockar dig inte eftersom du har inbillat dig att risken för att åka fast är för stor. Du kollar på Beemp3 men där finns den inte. Nu kan du förstås slanta upp för att köpa fanskapet, men det känns lite motigt.

Då kan du i stället använda den här tjänsten. Visst, lite dålig ljudkvalité blir det, men vad gör det när du numera i alla fall har låten på din mp3. Enkelt, snabbt och smart!

Uppdatering 26:e April 2011: Eftersom Anjo.to enligt min mening har blivit mycket sämre sista tiden, bland annat beroende på massor av popup-reklam, rekommenderar jag istället gratisprogrammet Free Youtube to MP3 Converter för enkel nedladdning från Youtube (mer läsning på länken)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , (intressant?)