kommande tv-serierFörutom att vara intresserad av teknik, datorer och prylar (men också av träning, faktiskt) har jag alltid varit ett stort fan av tv-serier. Att jag följ 10 serier samtidigt har inte varit någon omöjlighet genom åren.

Inspirerad av Jezper tänkte jag därför dela med mig av ett gäng kommande tv-serier som jag tror kommer bli riktiga höjdare. Jag har utelämnat uppföljare till redan existerande serier, men hypade uppföljare ni bör hålla koll på är The Walking Dead Season 2, Mad Men Season 5 och Game Of Thrones Season 2.

Jag hoppas att ni inte tycker jag hamnar alltför off topic med den här bloggposten, men jag kände att tv-serier i högsta grad tillhör ämnet teknik, och att det därför kunde vara passande. Så! Här kommer de tv-serier från 2011 och 2012 som jag tycker verkar allra mest lovande!

#1 Terra Nova

Den här actionbetonade tv-serien utspelar sig 2149 i en framtid där samhället är på väg att gå under på grund av miljöförstörelse. Man bestämmer sig för att skicka tillbaka en grupp människor 85 miljoner år tillbaka i tiden för att försöka starta ny grund att leva vidare på, men dessvärre visar sig dåtidens värld vara bebodd av arga dinosaurier.

Terra Nova är producerad av rutinerade Steven Spielberg (E.T, Jurassic Park, Världarnas Krig), och verkar bjuda på både action och mer vardagliga inslag där karaktärerna försöker överleva i en inte alltför gästvänlig värld. Kommer nog bli en blandning av Jurrasic Park och Avatar, ungefär.

#2 Man Up

Kommande tv-serien Man Up kommer av trailern att döma bjuda på massor av kul grabb-humor a´la The Hangover och Hall Pass. Huvudkaraktärerna är tre män i medelåldern, som försöker få vardagen med barn och fru att gå ihop med att de till sinnet fortfarande är i ungkarlsåldern, där öl och tv-spelande dominerar.

Gillar du liksom undertecknad lättsmält sitcom tror jag att Man Up kan bli en riktig höjdare. Att den innehåller en Dan Fogler (den tjocke killen med krulligt hår) i toppform gör knappast saken sämre.

#3 Allen Gregory

Med undantag av Family Guy och The Simpsons finns det inte många animerade tv-serier jag gillar, men kommande Allen Gregory kan med lite tur bli något att räkna med. Serien handlar om en supersmart sjuåring som börjar på en vanlig skola, med allt vad det innebär.

Med smårolige Jona Hill som röstskådespelare ska jag i varje fall ge Allen Gregory en chans då den har premiär i slutet av oktober.

#4 Up All Night

Jag är ett enormt fan av Satruday Night Live i allmänhet och filmer som Hot Rod och The Anchorman i synnerhet, och därför var såklart den här tv-serien ett måste på min lista över kommande tv-serier. Bakom Up All Night finns nämligen Lorne Michaels som bland annat skapat just SNL.

Humorn ser ut att vara precis som den i de två ovan nämnda filmerna, vilket jag gillar starkt. Detta kombinerat med pålitliga skådespelare som Will Arnett och Christina Applegate skapar en känsla som  (i varje fall om man tittar på förhandstitten) har potential att bli rejält underhållande.

#5 Alcatraz

Gillar du tv-serier baserade på oförklarliga mysterier ska du kika närmare på den här serien då den har premiär nästa år. Här handlar det nämligen om det mytomspunna fängelset Alcatraz, varifrån 300 fångar försvann spårlöst någon gång på 50-talet.

När ett par av fångarna plötsligt börjar dyka upp igen i vår tid, är Lost-Hurley (Jorge Garcia) och en kollega snabbt på det minst sagt mystiska fallet.

Bakom serien står bland andra Lost-skaparen J.J. Abrams, och med en hel rad kompetenta men ganska okända skådespelare till sitt förfogande tror jag att den gode Abrams skapat något riktigt bra i Alcatraz. Dessutom hyllades serien rejält efter att ha premiärvisats på Comic Con nyligen, vilket inte direkt minskar peppen.

#6 Pan Am

Jag har gillat tv-serien Mad Men sedan första avsnittet, och därför känns såklart Pan Am som ett spännande projekt. Här får vi nämligen följa ett gäng piloter och flygvärdinnor någon gång på 60-talet, och man har hämtat en hel del inspiration från just Mad Men.

Utifrån trailern verkar Pan Am bjuda på stilistiskt drama härlig atmosfär. Problemet med tv-serier av den här typen är att de ibland blir lite för händelselösa, så innan jag bedömer serien som sevärd behöver ABC släppa mer info.

#7 Person Of Interest

Den här actionserien känns på förhand som en blandning mellan briljanta Human Target, Minority Report och Enemy of the State. Handlingen kretsar kring en programvara som kan peka ut en person som kommer bli inblandad i ett brott inom en nära framtid.

Vi får följa skaparen av programmet (Lostbekantingen Michael Emerson) och en ex-lönnmördare från CIA, som bestämmer sig för att göra nytta av programmet. Det verkar vara en skön mix av action, lite science-fiction och humor vi bjuds på, och att ett helt gäng kompetenta personer står bakom produktionen gör inte saken sämre precis. Bland annat är personliga favoriten Christopher Nolans brorsa Jonathan inblandad.

#8 Once Upon A Time

Här handlar det om sagoberättande-comes-to-life av något slag, och trailern visar upp en förvirrande röra av bilar, stora svärd, vargar, bedragare och häxor. I huvudrollen hittar vi Jennifer Morrison, antagligen mest känd som Dr. Cameron från House, tillsammans med några för mig ganska okända skådespelare.

Once Upon A Time utspelar sig alltså i nutiden, med någon form av flashbacks till en annan värld. Trots att det låter tämligen snurrigt kan det förhoppningsvis bli hyfsat spännande och underhållande till slut.

#9 Hell On Wheels

Även om jag inte tokälskade tv-serien Deadwood som många andra verkar göra gillar jag ändå gamla Western som skådeplats, och därför är jag ganska peppad inför kommande Hell On Wheels. Serien utspelar sig nämligen på 1860-talet, under byggandet av järnvägarna i USA.

Det verkar bli ett krutdoftande och fartfyllt drama där hattar, pistoler och ovårdade skägg spelar en stor roll. Förhoppningsvis blir det en lyckad mix!

Vilka kommande tv-serier ser du mest fram emot?

Nu när jag presenterat mina kommande favoriter vill jag väldigt gärna höra dina åsikter. Dels om de tv-serier jag redan tagit upp, men också om du har andra serier du tror på. Kommentera gärna här nedanför!