Efter inlägget jag häromdagen skrev om webbtjänsten Rankable fick jag in flera mailfrågor från läsare som ville veta hur man bäddar in tweets på sina bloggar och hemsidor. Som den snälle bloggare jag är kände jag mig naturligtvis tvungen att svara på detta genom ett blogginlägg!

Proceduren för att skapa en så kallad “embed” (inbäddad) tweet är mycket enkel, åtminstone så länge du använder webbversionen av Twitter. Du börjar med att klicka en gång på den tweet du vill bädda in, så att fältet för exempelvis tid och datum dyker upp under texten. Därefter väljer du Details.

Nu öppnas tweeten i ett nytt fönster där du kan se lite mer info kring till exempel hur många som har retweetat det du skrivit. Därefter ska du klicka på “Embed this Tweet”.

bädda in tweet

I det fönster som ploppar fram väljer du nu i vilket format du vill ha koden (HTML är att rekommendera om du vill klistra in den på din blogg) samt hur du vill att den ska placeras – till höger, vänster eller i mitten på din sajt. Underst ser du också en förhandsgranskning över hur det kommer se ut.

När du ställt in det du vill kopierar du koden och klistrar sedan in den där du vill ha den. Tänk på att du antagligen behöver välja någon form av specialflik i ditt publiceringssystem som kan hantera HTML. I WordPress görs detta precis över skrivrutan, till höger.

Har du lyckats kommer din inbäddade tweet se ut ungefär då här på din blogg eller hemsida:

Snyggt, eller hur?