freshspotifyVi kan nog alla enas om att Spotify är en fenomenalt bra musiktjänst som revolutionerat miljontals människors musiklyssnande. Ny musik tillkommer hela tiden till Spotifys gigantiska låtarkiv. Det är just den här biten av tjänsten som webbverktyget FreshSpotify riktat in sig på.

Idén här är nämligen liksom hos Spnotify att hålla koll på vilken ny musik som blir tillgänglig i musikbiblioteket. Ett alternativ är att helt enkelt bläddra bland den nyligen tillagda musiken sorterat efter dagar, medan den andra funktionen hos verktyget är att få ett mail när den musik du valt att få notiser om läggs till.

Personligen är det den andra funktionen jag tror många kommer ha mest nytta av. Väntar du ivrigt på att ditt favoritband ska bli tillgängligt genom Spotify är det bara ett fåtal steg du behöver gå igenom. Först och främst måste du dock logga in med ett Google-konto, vilket endast behövs för att tjänsten ska få din mail-adress.

ny musik spotify

 Därefter väljer du land och sedan den artist du vill få notiser om. Det finns även en funktion för att importera artister från Last.fm men då jag inte använder den tjänsten har jag inte provat det. Antagligen fungerar det utmärkt även det.

Så! Vill du hålla koll på när och i så fall vilka nya låtar/artister blir tillgängliga på Spotify är FreshSpotify ett bra alternativ. Även släktingen Spnotify kan vara ett alternativ värt att prova (även om den tjänsten i skrivande stund tycks ligga nere).

http://www.freshspotify.com/