appleIkväll klockan 19.00 drar WWDC 2011 igång, och en hel teknikvärlds förväntningar ligger förstås på topp. För dig som inte är ett inbitet Apple-fan är detta alltså ett årligt återkommande event som gigantoföretaget Apple håller, där de presenterar sina kommande nyheter.

Ryktena inför kvällen har varit många. Bland annat har det talats om olika tjänster för att strömma bilder, ljud och video mellan exempelvis iPhones och iPads, samt en molntjänst som går under namnet iCloud. Precis som vanligt har Apple varit tystlåtna, så kvällen får utvisa vem som haft rätt.

Magisk förhandstitt på iOS 5

Något som är nästintill spikat är att iOS 5 (det vill säga nästa version av operativsystemet hos iPhone) kommer visas upp, men vilka nyheter det innebär är betydligt mer oklart. Somliga har pratat om en ny lösning för notiser samtidigt som andra tror på mycket större integrering med Facebook och Twitter.

För en bra sammanställning inför kvällen kan jag rekommendera en titt borta hos IDG. Där har man också lagt till en sannolikhetsmätare för de olika ryktena – exempelvis klassas en uppvisning av iPhone 5 som mycket osannolik.

Via alltid lika briljanta Pusha hittade jag som tur var en exklusiv förhandstitt inför kvällen, med en lite annorlunda (och magisk) twist. I brist på annat duger det som tidsfördriv inför eventets start, eller hur?

Här följer du kvällens event live

Som avslutning kommer här lite tips på några svenska sajter som kommer följa WWDC 2011 med bland annat liverapportering, videoklipp och annat kul.

…och här ett par internationellt välkända nyhetssajter som är på plats i San Fransisco.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , (intressant?)