Om du liksom undertecknad haft en iPhone alternativt iPad en längre tid har du antagligen börjat tröttna på utseendet (även om det är fantastiskt snyggt och lättarbetat) på OS:et. Precis som när det gäller datorer är det då – åtminstone enligt mig – dags att göra en simpel makeover i form av byte av bakgrundsbild!

Naturligtvis går det bra att manuellt surfa reda på snygga bilder i lämplig storlek, men även om detta ibland är det mest effektiva sättet leder det lika ofta till mer eller mindre suspekta sajter fullproppade med spammig reklam. Jag rekommenderar istället appen Pimp Your Screen.

Precis som namnet antyder är denna iPhone- och iPad-app inriktad på att fräscha upp både hem- och låsskärmen på din kära iPryl. Detta görs genom ett oerhört enkelt förfarande som dessutom dyker upp som instruktion varje gång du sparat ner en snygg bakgrundsbild till ditt fotogalleri.

Photo 2012-04-09 18 52 33Photo 2012-04-09 18 52 49

Förutom ett enormt antal “vanliga” bakgrundsbilder på olika sorters objekt finns möjligheten att välja så kallade App Shelves, som helt enkelt är bilder bestående av hyllor som dina appar ser ut att vila på. Frågar ni mig blir det här ofta väldigt snyggt och passar utmärkt in i operativsystemets design.

Därutöver gillar jag också att du snabbt och enkelt kan formge dina egna bakgrundsbilder, genom att först välja en lämplig bild för att sedan snygga till den med ramar och effekter. Du kan när som helst lägga till ett gäng appar på den bakgrund du just då har framme, som en form av förhandsgranskning (bilden till höger).

En rolig sak med Pimp Your Screen är att appen hela tiden fylls på med nya bakgrundsbilder, vilket gör att det snabbt blir smått beroendeframkallande att se vilka som tillkommit sedan senaste titten. Däremot gillar jag inte avsaknaden av överbklicks-funktion – i dagsläget kan du bara se en bild i taget.

I slutändan är Pimp Your Screen en väldigt trevlig, om än stundtals lite slö, app som passar utmärkt både för iPad och iPhone. Letar du efter fräscha och unika bakgrundsbilder blir det inte enklare än så här.

Ladda ner appen.