mest_nedladdadeSammanställningarna från det gångna året fortsätter och idag har TorrentFreak korat, eller snarare listat, de 10 mest nedladdade filmerna under 2011.

Förutom det roliga i att se vilka titlar som finns med på listan, är det också spännande att jämföra antalet nedladdningar av listettan med förra årets mest tankade film för att se om det skett några förändringar.

Jag börjar dock med listan som ni alltså hittar i sin helhet hos TorrentFreak.

  1. Fast and Furious 5 9,3 miljoner nedladdningar
  2. Baksmällan 2 8,8 milj
  3. Thor 8,3 milj
  4. Source Code 7,9 milj
  5. I Am Number Four 7,7 mij
  6. Sucker Punch 7,2 milj
  7. 127 timmar 6,9 milj
  8. Rango 6,5 milj
  9. The King’s Speech 6,3 milj
  10. Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 6 milj

Förra årets mest nedladdade film var Avatar som laddades ner över 16 miljoner gånger. Det är med andra ord en väldig skillnad jämfört med årets etta Fast Five, något som TorrentFreak tror beror på att det startat upp flera vettiga lagliga tjänster för filmtittande.

I Sverige har vi ju bland annat Headweb som jag kan rekommendera om du inte redan provat tjänsten. Dessutom har ju i princip alla leverantörer av digital-tv börjat med egna hyrfilmstjänster under året.

Jag tror följaktligen att det ligger något i det man tror borta på TorrentFreak. Dock har jag att döma av de frågor jag får in från er läsare också märkt att många övergett BitTorrent-tekniken och istället numera kollar film via någon av de piratsajter som erbjuder streaming, som exempelvis populära Icefilms.

Frågan är om vi kommer kunna se en ännu tydligare minskning av olagliga nedladdningar vid den här tiden nästa år?