En av de allra största fördelarna med att ha en bärbar dator/laptop är ju att du kan använda den överallt och inte längre är tvungen att sitta vid ett skrivbord. I mitt fall innebär ”överallt” nästan alltid i soffan. Problemet, som ni som har en bärbar dator hemma säkert vet, är att en bärbar dator ofta blir ohälsosamt varm på undersidan. Det finns också undersökningar på att man kan få kassa spermier av soffsurfa. Så om man inte vill riskera att bränna sönder sitt knä eller sina spermier men samtidigt fortfarande vill sitta i soffan och surfa kommer här ett par alternativ för att kyla av din bärbara dator!

1) Philips Notebook Sleeve

  Philip Notebook Sleeve är ett värmeavledande knäskydd som precis som namnet antyder leder bort värmen från datorn. Förutom att du slipper brännskador är den även nyttig för datorn eftersom den ordnar bättre luftgenomströmning. Priset ligger på 499 kronor.

  Notebook Sleeve

  2) Bräda

   Ja, ett av de allra billigaste alternativen är faktiskt att ta en vanlig bräda. Eller inte. Nä, en bräda skulle nog  snarare medverka till stickor och annat otyg.

   Däremot finns det en annan produkt från IKEA, som heter just Bräda. Den fungerar likadant som Philips variant, men till ett bättre pris. Huruvida själva produkten är bättre eller inte kan jag dock inte uttala mig om då jag inte testat Notebook-Sleeve, men den här fungerar hur som helst riktigt bra för att kyla din laptop. 149 kronor får du punga ut för den här. Mer info.

   Ikea Bräda

   3) LaptopCooler

    Om du söker efter något lite coolare (ordvits!) är LaptopCooler något för dig. Det är en plastskiva som du lägger under din bärbara dator för att kyla den. Materialet i plasten har en fryspunkt på 28 grader och är därför fryst i rumstemperatur. När du sedan använt din stekheta dator i knät och därmed smält skivan är det bara att frysa den igen, vilket görs på nån timme i rumstemperatur och mycket snabbare i kylskåpet eller frysen. LaptopCooler kostar cirka 399 kronor. Mer info här.

    Laptop Cooler

    4) Logitech Cooling Pad

     Logitech Cooling Pad är en platta som du placerar under din laptop och som sedan kyler den underifrån med hjälp av fläktar. Fläkten i enheten drivs via en USB-port på din dator. En fläkt brukar som regel låta en del, men tack vare skårade luftkanaler påstår sig Logitech ha undkommit det problemet. Priset är drygt 300 kronor. Mer info.

     Logitech Cooling Pad