anledningar jailbreaka iphoneIdag väljer många att köpa Android-smartphones istället för en iPhone på grund av att de känner sig instängda i Apples operativsystem iOS. Själv älskar jag min iPhone 4, men kan hålla med om att möjligheterna att anpassa OS:et för sina egna önskemål inte är jättestora. Enligt Jailbreakmatrix är jailbreak lösningen på det här.

Att jailbreaka sin iPhone innebär förenklat att du låser upp den, för att komma åt funktioner och saker som annars inte är möjliga. Den kanske främsta anledningen är för att få tillgång till den alternativa program-butiken Cydia där det finns gott om bra appar som av en eller annan anledning inte godkänts av Apple och därför inte finns i App Store.

För att visa vilka möjligheter som öppnas om du jailbreakar din iPhone gjorde Jailbreakmatrix för ett tag sedan en video med hela 100 anledningar för att göra ett jailbreak. I Youtube-klippet här nedanför ser du alltså allt du kan göra:

Blev du sugen att jailbreaka efter videon? Vänligt nog har Jailbreakmatrix lagt upp en pedagogisk guide för ändamålet. På deras sajt kan du också hitta alla de 100 appar från Cydia som gjort funktionerna i videoklippet möjliga. Den listan hittar du här.

Så, känner du fortfarande att du behöver anledningar att jailbreaka din iPhone? Själv tycker jag att det hade varit väldigt trevligt att kunna stänga ner alla sina appar samtidigt, döpa om dem, använda alla smarta widgets som visades i klippet, och en hel massa annat…