appar

500 000+ appar till iPhone i AppStore. Det är mäktiga siffror, minst sagt. Men med ett så stort antal iPhone-appar blir det ibland riktigt svårt att hitta just de applikationer du är ute efter när du bläddrar runt i AppStore, och risken finns att du fyller din iPhone med halvdana alternativ trots att det finns en hel del riktiga guldkorn där ute.

OBS, för fler tips om iPhone-appar ska du kika på min uppdaterade lista med hela 29 sjukt nödvändiga apps för din iPhone!

Hur som helst har jag till din hjälp listat 10 grymma appar som dessutom är helt gratis. Annars är ju det vanligaste att riktigt bra applikationerna kostar en liten (liten) slant, men den här gången är de alltså kostnadsfria. Vilket ju kan vara trevligt som omväxling, eller hur?

iPhone-appar

Här nedanför är listan med de 10 kostnadsfria apparna. Som ni ser är det mestadels stora och kända företag som ligger bakom dessa gratis-apps vilket alltså är förklaringen till att de har kunnat utveckla sina appar och ”ge” bort dem. Stora företag kan helt enkelt satsa mer.

1. Kamera Plus
Lägger till ett antal välbehövliga funktioner till iPhone-kameran. Några exempel är timer, ett hyfsat kompetent redigeringsverktyg samt möjligheten att ta foton genom att trycka var som helst på skärmen.

2. IMDb
Bjuder på allt värt att veta om film, dessutom bättre presenterat än hos motsvarande variant på webben. Se trailers, läs om skådespelare, följ de senaste nyheterna från filmvärlden och mycket, mycket annat. Klockren app!

3. Facebook-appen
Originalet bland alla hundratals Facebook-appar är bäst, enligt mig. Som väntat är det grymt beroendeframkallande att sitta och bläddra runt bland statusuppdateringar och foton i det snabba och smidiga gränssnittet.

4. SVT Play
Behöver väl knappast någon beskrivning? Fungerar lika bra som webb-varianten, om inte ännu bättre. Senaste uppdateringen (tillagt 9/7 -2011) fixade de flesta buggarna sedan tidigare.

5. Yr.No
Ger dig den senaste väderprognosen direkt i din iPhone. En måste-app att ha installerad – du vet aldrig när du behöver en schysst väderprognos!

6. TVdags
Min favorit bland apparna som håller koll på TV-tablån. Sköter sitt jobb snyggt och smidigt, och funktionen för att lägga till påminnelser innan programstarter är trevlig.

7. AirVideoFree
Grymt välfungerande och simpel lösning för att streama film från datorn till din iPhone. Inte en gnutta lagg vid något av mina försök.

8. Viber
Väldigt omtalad applikation som låter dig ringa gratis till andra iPhone-ägare. Det intressanta är att ljudkvalitén är sjukt mycket bättre än i den vanliga ring-appen. Stundtals något instabil mottagning, men likväl en mycket bra lösning.

9. SF
För bio-älskaren är det här en bra app där du kan boka biljetter, kolla trailers med mera. För mastigare info ska du ha IMDbs app, men för oss svenska filmfantaster är SF-applikationen ändå oumbärlig.

10. PewPew
Klassisk rymdskjutare med flera beroendeframkallande spelsätt. Osannolikt mycket spelvärde helt gratis – känns alldeles för bra för att vara sant. Som tur var är det inte det.

Lär mer på App Store för mer utförlig beskrivning om varje app och skynda dig sedan att tanka hem dem alla. Gratis är ju faktiskt väldigt gott!

Fler iPhone-applikationer du måste prova!

Utöver de här apparna har jag tipsat om mängder av applikationer de senaste månaderna. Bland annat kan jag rekommendera min blogglista 17 beroendeframkallande iPhone-spel du måste prova, eller varför inte det äldre men fortfarande aktuella inlägget 15 grymma appar till iPhone från 2010.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , (intressant?)