steveJobsIdag förlorade vår planet en av sina absolut största visionärer. Få personer har varit med och influerat vår samtid på samma sätt som Steve Jobs, och det faktum att Apple idag är ett av världens högst värderade företag understryker detta.

Syftet med det här inlägget är dock inte att berätta om Steve Jobs tragiska bortgång, utan istället att hänvisa till ett gäng läsvärda artiklar som publicerats under dagen med anledning av händelsen. Jag är nämligen av åsikten att det stundtals är dumt att uppfinna hjulet igen, så att säga.

Steve Jobs minne kommer leva kvar länge, och att jag fick dela planet med honom under 18 år känns stort. Här kommer 10 artiklar från dagen som jag verkligen kan rekommendera att ni läser igenom. R.I.P Steve Jobs!

Farväl, Steve Jobs
Den enligt mig bästa sammanfattningen över Steve Jobs bortgång, komplett med det uttalande som Apples nye VD Tim Cook gjorde strax efter beskedet om Jobs död.

Krönika: Ställ er upp!
Tekniktidningen M3s chefredaktör Daniel Sjöholm sammanfattar på ett bra sätt storheten i det Steve Jobs har åstadkommit under sina år som VD för Apple.

Steve Jobs in his own words
Rörande artikel som sammanfattar ett gäng stora händelser under Jobs karriär, komplett med det vid det här laget välkända Stanford-talet.

Steve Jobs – från början till slut
Detalerad genomgång över de största händelserna i Steve Jobs liv, gjord av MacWorld-

15 inspirational Steve Jobs quotes
Mashable valde att ta hjälp av Tumblr för att lista 15 inspirerande citat från Steve Jobs.

The Life of Steve Jobs
Välskriven och extremt utförlig resumé över Steve Jobs liv med massor av beskrivande bilder, publicerad av Gizmodo.

Apple´s most amazing products under Steve Jobs
Suveränt bra genomgång över de produkter som Apple är förknippade med nu för tiden.

Här är Steve Jobs succékarriär i bilder
Pc För Alla sammanfattar Steve Jobs magiska karriär med 20 ikoniska bilder.

Steve Wozniak on Steve Jobs
Det är Wozniak som tillsammans med Jobs vanligtvis brukar anges som grundare av Apple Inc, och här är hans tårfyllda ord om sin forne kollega och vän.

Steve Jobs praised as Apple’s visionary, creative genius
CNN publicerade en samling av reaktioner från hela världen, samt en sevärd videosnutt om Jobs karriär.

Bonus: President Obama on the Passing of Steve
Som avslutande artikeltips valde jag uttalandet från Barack Obama och dennes fru på Vita husets blogg, där Obama bland annat beskriver Jobs med den enligt mig klockrent passande meningen ”By making computers personal and putting the internet in our pockets, he (Jobs) made the information revolution not only accessible, but intuitive and fun.”

Steve Jobs